Program våren 2019

Fotomøte Tirsdag 8.januar

GODT NYTT ÅR ALLE FOTOVENNER

Da setter vi i gang igjen – nytt år og nye muligheter

På årets første møte kommer Rolf Sørensen til oss.  Rolf Sørensen er en norsk naturfotograf, bosatt i Papperhavn på Hvaler. Sørensen har bakgrunn som lærer, og har undervist i fotografi. Han har illustrert en rekke bøker og hatt flere utstillinger. Han har vært hos oss flere ganger tidligere og er alltid interesang å høre på. Vi begynner som vanlig kl 19.00.
Månedens tema er “Julestemning”

Mandag 14.januar – Temakveld

Vi starter opp med ekstra møter 1 gang per måned. Hva vi bruker disse møtene til vil variere litt, etter hva dere medlemmer ønsker. Vi bruker info vi fikk fra dere i høst, til å legge opp disse møtene, og er åpne for innspill.
Denne første kvelden er temaet “Grunnleggende kamerabruk”. Kvelden er åpen for alle, men det er begrenset med sitteplasser – 32 stoler. Lokalet vi bruker har adresse Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy, like ved gangbrua på torget. Lokalet er ikke åpent på kveldstid, så vi må slippe hver og en inn – samtidig er lokalet i 3 etg – så for å slippe å løpe i trappene hele tiden vil vi “samle” opp og slippe dere inn kl 18.55-19.00. så her er det greit å komme presist….
TA MED DEG KAMERAET DU BRUKER OG BRUKSANVISNINGEN.

Kafé Onsdag 16. januar

Kafé Magenta kl 18.00. Dette er en uformell kveld for prat og fotorelaterte spørsmål. Ta med kamera, vi er midt i Gamlebyen 🙂 Pga lavsesong er det ikke matservering i Januar. Kaffe og annen drikke er fortsatt fullt mulig.

 

Tur Søndag 20. januar

Tur til Elgåfossen. Vi drar tidlig, oppmøte utenfor St.Croix huset kl 09.00.
Kle dere godt og husk matpakke.

 

Møte Tirsdag 5. februar

Årsmøte.
Månedens bilde: “Fritt”.

Kafé Onsdag 13. februar

Kafé Magenta kl 18.00. Dette er en uformell kveld for prat og fotorelaterte spørsmål. Ta med kamera, vi er midt i Gamlebyen 🙂

Mandag 18.februar – Temakveld

Denne kvelden er temaet “Grunnleggende bilderedigering”. Kvelden er åpen for alle, men det er begrenset med sitteplasser – 32 stoler. Lokalet vi bruker har adresse Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy, like ved gangbrua på torget. Lokalet er ikke åpent på kveldstid, så vi må slippe hver og en inn – samtidig er lokalet i 3 etg – så for å slippe å løpe i trappene hele tiden vil vi “samle” opp og slippe dere inn kl 18.55-19.00. så her er det greit å komme presist….

 

Tur Søndag 24. februar

Tur til Jeløya i Moss. vi møtes utenfor St.Croix huset kl 11.00. Kle dere godt og ta på godt fottøy.

Møte Tirsdag 5. mars

Denne kvelden skal vi ha fokus på bildevurdering, og hva man bør tenke på når man skal vurdere bilder.
Kveldens medlem er Bård Dalåsen, som skal vise oss sine bilder.
Månedens bilde: Frost

Kafé Onsdag 13. mars

Kafé Magenta kl 18.00. Dette er en uformell kveld for prat og fotorelaterte spørsmål. Ta med kamera, vi er midt i Gamlebyen 🙂

Mandag 18.mars – Temakveld

Denne kvelden er temaet “Bruk av blitz – en inføring”. Kvelden er åpen for alle, men det er begrenset med sitteplasser – 32 stoler. Lokalet vi bruker har adresse Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy, like ved gangbrua på torget. Lokalet er ikke åpent på kveldstid, så vi må slippe hver og en inn – samtidig er lokalet i 3 etg – så for å slippe å løpe i trappene hele tiden vil vi “samle” opp og slippe dere inn kl 18.55-19.00. så her er det greit å komme presist….

Tur Søndag 24. mars

Denne gangen tar vi langtur til Nevlunghavn/Mølen utenfor Larvik. Vi møtes kl 09.00 utenfor St.Croix huset og tar Moss -Horten ferja  ca kl 10.00

 

Møte Tirsdag 2. april

Vi får besøk av representanter fra Fredrikstad kommune, som skal informere om Tall Ships Races 2019. Her blir det mulighet for å stille spørsmål om det dere lurer på.

Månedens bilde: «Lite”

Kafé Onsdag 10. april

Kafé Magenta kl 18.00. Dette er en uformell kveld for prat og fotorelaterte spørsmål. Ta med kamera, vi er midt i Gamlebyen 🙂

Tur Søndag 21. april

Vi tar turen til Sandbekk Mølle i Degernes. Oppmøte utenfor St.Croix huset kl 10.00.

Møte Tirsdag 7. mai

Vi får besøk av Pål Hodne. Fotograf Pål Hodne tar bilder av både mennesker og dyr, og holder til i Sarpsborg. For å se bilder han har tatt, se https://www.studiohodne.no/
Månedens bilde: «I byen»

Kafè onsdag 15. mai

Kafé Magenta kl 18.00. Dette er en uformell kveld for prat og fotorelaterte spørsmål. Ta med kamera, vi er midt i Gamlebyen 🙂

Mandag 20.mai – Temakveld

Kvelden er åpen for alle, men det er begrenset med sitteplasser – 32 stoler. Lokalet vi bruker har adresse Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy, like ved gangbrua på torget. Lokalet er ikke åpent på kveldstid, så vi må slippe hver og en inn – samtidig er lokalet i 3 etg – så for å slippe å løpe i trappene hele tiden vil vi “samle” opp og slippe dere inn kl 18.55-19.00. så her er det greit å komme presist….

Tur lørdag 25. mai

Turen går til Østensjovannet hvor vi satser på å fotografere fugl og annet vi finner rundt oss. Oppmøte utenfor St.Croix huset kl 09.00, så kjører vi samlet innover.

Møte Tirsdag 4. juni

Sommeravslutningen blir også i år på Vikerhavn. Vi har en sjøbod vi kan være i om det regner. Månedens bilde blir en fotomaraton på stedet med ca 1,5 timers varighet. Tema får dere når dere kommer. Ta med kamera – og fint om minnekortet er tomt så vi sparer tid når vi skal overføre bildene etterpå. Bildene tas i JPEG format. Det er kun mulig å redigere i kameraet.
Vi går for grilling. Ta med egen mat og drikke. Vi ordner grillmulighet. Det er noe begrenset med stoler, så om dere som har, tar med campingstol i bilen, i tilfelle….
Det er utedo av grei standard der, vi ordner toalettpapir og våtservietter

 

De fleste møter begynner kl. 19.00 i Bombardersalen i Gamlebyen. Det blir salg av noe å bite i og drikke, og i pausen selger vi lodd og foretar trekning av premie(r).

Ta gjerne med kamera! Vi holder nå til midt i Gamlebyen, og det er lett å stikke ut en tur for fine motiver.